ארז דע

ועדת קבלה סירוב לדיון

שלום לפני כשנתיים פנה תושב שגר בשכירות בישוב להתקבל כחבר לאחר דיונים שהיו עם חילוקי דעות הועבר התושב לאישור בקלפי ולא עבר . הוא ממשיך לגור בישוב בשכירות ועכשיו פנה שוב לוועדה ונדחה על הסף .האם זה תקין ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! חברות באגודה שיתופית מותנית, בראש וראשונה, בקיום תנאי הכשירות לחברות בה – תנאים הנכללים בתקנון האגודה. באגודה שיתופית יישובית – אגודה התיישבותית או קהילתית – צפוי כי בין תנאי הכשירות-לחברות ייכלל גם תנאי של קיום זכויות בנכס בתחום היישוב, כאשר בשכירות "רגילה" אין די לעניין זה, בדרך כלל. אם כך הדבר גם בתקנון האגודה המדוברת, אזי חוסר התקינות בהעדר כשירות-לחברות מייתר את השאלה שעל הפרק. יצויין עוד, כי תנאי הכשירות לחברות ודרכי הקבלה לחברות חייבים להיכלל בכל תקנון של אגודה, מכוח הוראת סעיף 5 של "תקנות האגודות השיתופיות ( ייסוד ), תשל"ו-1976", עם התוספת לתקנות שם, בהקשר. הנסיבות המלאות של המקרה ( לרבות נוסח התקנון בנושא! ) לא פורטו בשאלה, אך מי שרואה עצמו נפגע כאן מהדחייה "על הסף", יוכל לבחון את מכלול הנסיבות, אף בעזרת ייעוץ משפטי, כדי לשקול אם לאורן ( או לצלן ) יש טעם להתעקש על חברות פורמאלית באגודה.