רוני G

גביית מיסים בישוב קהילתי - אגודה שיתופית

שלום ברשותנו כבר מספר שנים מגרש בישוב קהילתי שהוא אגודה שיתופית . למרות שאנחנו לא גרים בישוב ואפילו לא התחלנו לבנות בו את ביתנו הישוב גובה מאיתנו מדי חודש מיסי ישוב ואגרת שמירה כמו מיתר התושבים שכבר גרים בישוב . אני מבקש לדעת האם ניתן " להתנגד" לגבייה הזאת ( באופן חוקי כמובן ) ואיך ? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! ראשית, מוצע לבדוק את המסמכים הקשורים לרכישה של המגרש המדובר, לרבות מסמכי הקבלה ליישוב, תקנון-האגודה וחוזה-הרכישה עצמו. גם אם באלה לא תימצא תשובה מלאה, יש לקחת בחשבון, כי מגרש למגורים ביישוב קהילתי נועד לבנייה ולאיכלוס ומקובל לחייב בהם את רוכש המגרש – לביצוע תוך זמן מוגדר; זאת, לא רק למניעת מיטרדי בנייה בסביבה מאוכלסת, אלא גם כדי לחלק באופן שוויוני את נטל התחזוקה והניהול של היישוב ( לרבות הוצאות שמירה ואבטחה, החיוניות במיוחד באזור ), המתוכנן מראש לפי מספר מגרשי-הבנייה. מי שמחזיק במגרש כאמור בשאלה, ואיננו משתתף בנטל ככולם – מגדיל את הנטל על אחרים, ותוספת מימון כזו תוכפל לפי מספר המגרשים הדומים, אם בעלי-הזכויות בהם לא ישתתפו במימון ההוצאות הקהילתיות החיוניות. עם זאת, ראוי כי תיעשה הפחתה מתאימה בדרישה ובגבייה לגבי מגרש כאמור, במיוחד אם ישנה הצדקה לדחייה בבנייה ו/או באיכלוס, ואם מספר המגרשים הריקים ביישוב הינו מיזערי.