יעקב אברהם

האם ניתן להגיש בקשה לפירוק שיתוף בנחלה

האם טכנית, פרוצדוראלית ניתן מבחינה משפטית להגיש בקשה לפירוק שיתוף בנחלה(מתוך מטרה להפעיל לחץ על האח השני), מצד אחד האחים מתוך שני אחים, כאשר הליך רישום הנחלה על שם אחד האחים בתהליך...?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! כעיקרון, כל שותף בנכס זכאי לדרוש פירוק שיתוף בכל עת ( סעיף 10 של "חוק המיטלטלין" וסעיף 37 של "חוק המקרקעין" ), אולם לשם כך יש צורך במעמד של "שותף" כדין לזכויות. אם במקרה המדובר כבר "משוריינות" הזכויות-לנחלה לאח האחר, המצוי בשלב של רישום זכויות לשמו – ספק אם יש לאחיו מעמד של "שותף" באותן זכויות. אם מגיע תשלום ממקבל הזכויות בנחלה, לפי סעיף 114 של "חוק הירושה" ( אם הסעיף חל על המקרה ), או מכוח צוואה או לפי הסכם – ניתן לפעול למימוש כדין של אותה חובה, בעזרת עו"ד.