משה דמרי

קבלת מגרש בפטור ממכרז מרמ"י לבעל משק

בהמשך לשאלתי הקודמת: https://www.mishpati.co.il/forum/103/1114 לגבי חברות בשתי אגש"ח, אם נניח לרגע בצד את עניין האגודות, האם יש מניעה למי שקנה משק חקלאי ממוכר אחר ולא דרך מכרז כלשהו של רמ"י, לקבל מגרש בפטור ממכרז בישוב קהילתי? כלומר, לחתום על טופס 9 שמצהיר שלא קיבלתי משק במכרז מהמדינה כי הוא נקנה מיד שניה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! כל האמור בתשובה לשאלה הקודמת (של השואל) – עומד בעינו. פורום זה, כאחרים דוגמתו, איננו מהווה ייעוץ משפטי ואיננו תחליף לייעוץ שכזה; השואל מופנה שוב להסתייע בעו"ד, אשר גם יבחן את המסמכים במלואם, על רקע כלל הנסיבות. ברכישה של נכס מקרקעין יש להסתייע בעו"ד אף במקרה רגיל, קל-וחומר - בנסיבות מקרה זה.