ציון ארביב

פיטורים של מזכיר הישוב

בתאריך 6.7 פוטר מזכיר הישוב לאחר 4 שנות עבודה , בחוזה העבודה שלו נכתב כי העובד ישולם לו שכר של 6500 שח כולל מע"מ ויעבוד פעמיים בשבוע 11 שעות . כמו כן נכתב בחוזה ששכר זה מגולם בו גם תנאים סוצלאים הוצאות רכב. שאלתי: האם מגיע למזכיר פיצוים ותנאים סוצלאים

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .(א) דיני העבודה הינם נושא רחב ומגוון במשפט, עם כללים והוראות-דין משלו ( כעולה, למשל, מסעיפי-החוק המצוטטים להלן). בין אם השאלה מופנית בעבור האגודה ובין אם הועלתה כאן בעבור המועסק שפוטר – מוצע לפנות לבחינת המסמכים ונסיבות המקרה ע"י עו"ד. (ב) לגבי שאלת "פיצויי פיטורים" יצויין, בהערת-אגב, כי סעיף 28 של "חוק פיצויי פיטורים, תשכ"ג-1963" קובע (תחת הכותרת:"שכר הכולל פיצויי פיטורים"): "הסכם בין מעסיק לבין עובד, שפורש בו שהפיצויים כלולים בשכר העבודה וההסכם אושר על ידי שר העבודה אן מי שהוסמך על ידיו לכך, יבוא לענין הפיצויים במקום הוראות חוק זה ובלבד שאין הסכם קיבוצי החל על המעסיק והעובד, המחייב תשלום פיצויים." (ג) עוד יצויין, כהערה כללית, כי סעיף 29 לאותו חוק קובע: "פשרה לענין פיצויי פיטורים והודאת סילוק לא יהא להם תוקף, אלא אם נערכו בכתב ונאמר בהם במפורש שהם לגבי פיצויי הפיטורים."