אסתי ב

קבלת החלטות באגודות שיתופיות

שלום, תודה על הפורום הזה! האם בכל נושא ועניין שהועד המנהל מעוניין להעביר לקבלת החלטה של חברי האגודה (לא בחירות ועניינים תקנוניים, נושאים שהם ענייני מגורים ביישוב המנוהל ע"י האגו"ש) צריך לקיים הצבעה כפי שהתקנון מגדיר (באסיפה או לחילופין דיגיטלית על פי הכללים) ? או שאפשר להגיד שיש נושאים שלא רלוונטיים לתקנון , לדוג' איפה ימקמו פחי אשפה במרחב הציבורי, עליו ניתן להצביע בכל פלטפורמה שנוחה לועד (לדוג' -גוגל פורם) ? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .(א) לוועד-ההנהלה של האגודה נתונות "כל סמכויות האגודה שלא נמסרו לרשות אחרת בפקודה, בתקנות אלה או בתקנות האגודה" ((הוא "תקנון-האגודה"; "הפקודה" - "פקודת האגודות השיתופיות")) – כך קובעת תקנה 23 של "תקנות האגודות השיתופיות (רשויות האגודה), תשל"ה-1975". עוד נקבע בתקנה, כי "הועד וחבריו יפעלו בתחום סמכויותיהם, בכפוף לתקנות האגודה והחלטות האסיפה הכללית, לטובת האגודה וללא הפליה." (ב) בניהולו של יישוב, על האחריות הרבה ועל ההשלכות הכרוכות בכך לרבים, נהוג להסתייע בייעוץ משפטי שוטף של עו"ד, ולפחות – בפנייה לייעוץ של עו"ד במקרה של צורך או ספק של ממש. (ג) קשה להניח, כי נושא טכני, כנזכר בשאלה, נתון לפי תקנון האגודה המדוברת לסמכות האסיפה הכללית, ובהעדר הוראה בתקנון – הוא נתון לסמכותו ה"שיורית" הרחבה ( והמגוונת ) של ועד-ההנהלה. (ד) עם כל זאת, ראוי כי ועד-ההנהלה יעביר לדיון ולהחלטה של האסיפה הכללית גם נושאים שהם בסמכותו המשפטית, כאשר מדובר בעניינים העלולים לעורר מחלוקת בציבור. גם נושאים טכניים-לכאורה עשויים להיות מתאימים לדיון רחב ולהחלטת האסיפה, כגון נושא הקשור לנוף הכללי או לנוחות עוברי-דרך, וכיוצא באלה.