דניאל

חסימת כניסת כלי רכב לקיבוץ פלמחים

כיצד יכולים בקיבוץ פלמחים לחסום את הכניסה אליו? אני רוצה להגיע לחוף המדהים ששוכן בקיבוץ אך הם הציבו שער שחוסם בפני כל מי שהוא לא בן הקיבוץ- את הכניסה לקיבוץ (רק לכלי רכב, להולכי רגל הם מרשים כניסה), האם הם יכולים לעשות כן?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! תשומת-הלב מופנית לתשובה הנרחבת של מנהל-הפורום לשאלה דומה, שהועלתה בפורום זה ביום 1/4/2021. יצוין עוד בהקשר: (א) יש להניח כי מערכת הכבישים אשר בתחומי הקיבוץ, הותוותה וניסללה לצרכי הקיבוץ ותושביו, ולא לצורך גישה ציבורית לקטע חוף-הים שממערבו; ניתן לשער, כי לצורך גישה לקטעי-החוף לכלל הציבור - דאגו המועצה האזורית ו"רשות הטבע והגנים" לדרך גישה מדרום או מצפון. (ב) כאמור גם בתשובה הקודמת הנ"ל, כניסה חופשית תביא לפגיעה בזכויות תושבי הקיבוץ לחיות ביישובם בביטחון תחבורתי ובשלווה, כחלק מזכויותיהם לחזקה ולשימוש במקרקעי "משבצת הקיבוץ" המוחכרת לאגודת-הקיבוץ, בעבורם, ע"י "רשות מקרקעי ישראל". מאידך גיסא – פתוחות חלופות לציבור הרחב, בין במגוון של חופים נוספים ובין בדרך ייעודית לחוף, אף אם במסגרת "גן לאומי חוף פלמחים" (אשר באתר האינטרנט שלו גם הנחיות להגעה ברכב וסדרי-חנייה).