אברהם

זוג חברי אגודה שהתגרשו

זוג חברי אגודה שהתגרשו,האישה נשארה לגור בישוב,הבעל גר מחוץ לישוב,אך מתכוון לחזור לגור בישוב.הוא רוצה להתמודד בבחירות לועד האגודה,האם ניתן לאפשר לו זאת.אדגיש שהוא בימים אלה לא גר בישוב,אם כי לא בטוח שבתעודת הזהות הוא שינה את כתובתו

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! ראשית, יש לבדוק בתקנון האגודה אם ישנן הוראות הנוגעות למקרה המוצג בשאלה, לרבות שאלת חובת מגורי-קבע ביישוב כתנאי לחברות באגודה ו/או כתנאי לכהונה בוועד-ההנהלה. נראה כי במקרה בלתי-שגרתי זה נכון לקבל מכתב בקשה והבהרה, אשר יכלול גם הצהרה ואף התחייבות של הפונה - למגורי-קבע ביישוב, לפחות כל עוד יכהן בוועד-ההנהלה (אם ייבחר). לעניין זה, ולגבי המקרה בכללו – מומלץ להסתייע בבדיקה ובחוות-דעת של עו"ד, במיוחד לשאלת המשך תוקפה של חברות באגודה לגבי הפונה. ככלל, בהעדר הוראה מגבילה בתקנון האגודה, זכאי כל חבר-אגודה להציג מועמדותו בבחירות.