תמירי

שאלה בנוגע לאגודה שיתופית

שלום, אבי מתגורר במבנה שהוא אגידה שיתופית. לאחרונה, ועד האגודה בתהליך לקראת ביצוע תמ"א במבנה. ביקשתי לעיין במסמכי האגודה הקשורים לעניין התמ"א ועוד מסמכים אך הועד המנהל מסרב בתוקף ומתחמק. בבשלב מסויים הועד אף ביקש שאמציא לו ייפוי כח (שכן אבי הוא חבר אגודה ולא אני) ולאחריו יתאפשר לי לעיין במסמכים. גם לאחר המצאת ייפוי הכח הם אינם מאפשרים לי לעיין במסמכים. בנוסף, יתכן והם מחזיקים במסמכים הקשורים בבטיחות המבנה ואינם משתפים איש מהדיירים בתוכן. שאלותיי הן: 1. האם הם יכולים למנוע ממני לעיין במסמכי האגודה על אף המצאת ייפוי הכח? 2. האם לחבר אגודה ישנה זכות עיון במסמכים? במקרה זה אבי חבר אגודה האם אוכל להתלוות איליו ולעיין במסמכים? 3. במקרה בו ישנה הסתרה של מסמכים הנוגעים לבטיחות המבנה למי אני אמור לפנות על מנת שיחייב אותם לחשוף העניין?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .א) תקנה 37 של "תקנות האגודות השיתופיות (רשויות האגודה)" מקנה לכל חבר באגודה השיתופית "זכות לעיין בספרי הפרוטוקולים של האסיפה הכללית... הוועד ויתר רשויות האגודה", ויש לאפשר עיון זה תוך 7 ימים מהדרישה. ב) מהמתואר בשאלה עולה, כי מדובר בבית-דירות אשר הזכויות בו רשומות בבעלות או בחכירה של אגודה שיתופית, וכי נעשים בבניין צעדים תכנוניים לבינוי מול רשויות התכנון. בנסיבות כאלה, יכול בעל-עניין להשיג מידע גם בפנייה מתאימה ללשכת מירשם המקרקעין ולרשות התכנון עצמה. ג) בהנחה כי פרויקט הבינוי מלווה ע"י עורך-דין, ניתן לפנות גם אליו בדרישה לוודא צדדים משפטיים ונושאים בטיחותיים הנוגעים לבניין ולמשתמשים בו, בין בשימוש קיים ובין בשימוש עתידי.