מיכל ירקוני

מכירת דירה בקיבוץ על תנאי

שלום רב. אנו יורשים דירה בקיבוץ. מעוניינים למכור אותה. אנחנו מבינים שמדובר בחוזה עם תנאי של קבלה לחברות של הקונה. אבל הקיבוץ מתנה את הקבלה לחברות בתקופה של מועמדות בת שנה. האם סביר שאנחנו נצטרך לחכות שנה עד שיחליטו אם לקבל את המועמד או לא? האם יינתן לנו פיצוי כלשהו במקרה שהוא לא יתקבל ואנחנו חיכינו שנה לחינם?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! למכירה של יחידת מגורים בקיבוץ, ובמיוחד כאשר היא משולבת בתנאי קבלה לחברות של הקונה - יש להיעזר בשירותי עו"ד. יש להניח, כי יימצא הקונה המתאים ותיחתם מערכת החוזים המתאימה, לפיה המוכרים יקבלו את תמורת-הנכס ללא תלות בתוצאות המועמדות-לחברות של הקונה, אשר אם לא תצלח - יהיה חייב למכור את זכויותיו-שלו וזכאי לתמורתן (אף אם לא הושלמו ברישום קנייני או מעין-קנייני), גם במישור החוזי שלו מול הקיבוץ. הקיבוץ יכול להבטיח מכירה עתידית של הנכס ע"י המועמד-לחברות – בעזרת יפוי-כוח בלתי-חוזר שילווה את ההתחייבות החוזית שלו.