משפטי– זאפ
משפטיפורומיםאגודות שיתופיותמעבר מעצמאות כלכלית לחברות מלאה

מנהלי הפורום

עו"ד מרדכי שחם

עו"ד מרדכי שחם

עוסק בעריכת-דין מאז נובמבר 1972. תחומי עיסוקו מקיפים מגוון ענפי-משנה בעולם-המשפט, בעיקר בתחום האזרחי והמנהלי, תוך התמחות בנושאי מקרקעין (במיוחד-מקרקעי-הלאום שבאזורי התיישבות חקלאית), תאגידים (במיוחד-חברות ואגודות-שיתופיות, וכן תאגידים סטטוטוריים), חקלאות וענפיה, מושבי-עובדים, וכן בכל תחומי החוזים (הן בניסוח לקראת חוזה, והן בהתמודדות מול קשיים ומחלוקות המתעוררים על רקע חוזים קיימים).

חזרה לפורום

מעבר מעצמאות כלכלית לחברות מלאה

שחר
שחר'קה

שלום, האם מעבר חבר בעצמאות כלכלית לחברות מלאה בקיבוץ מתחדש (או מספר משפחות של חברים בעצמאות כלכלית) דורשת מבחינה חוקית קבלה מחדש בהצבעה בקלפי או שהמעבר נתון לשיקול דעת ועד ההנהלה ו/או האסיפה הכללית? כלומר, האם ניתן להעביר קבוצת משפחות לחברות מלאה בהחלטת ועד הנהלה בלבד? האם יש התניות משפטיות בהן חייב החבר לעמוד?

RE:
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם(נכתב ע"י: שחר'קה)

שלום רב! .א) כאשר עומד על הפרק עניין מיוחד ורב-השלכות, כגון זה המתואר בשאלה – מומלץ כי החלטה בנושא תתקבל באסיפה הכללית של האגודה, גם אם פורמאלית הוא נתון לסמכות ועד-ההנהלה. ב) נושא של חברות באגודה הוא נושא חשוב ואף עקרוני, והוא אמור להיות מוסדר לאחר דיון והחלטה של האסיפה הכללית ( הליך הצבעה בקלפי הינו צורת הצבעה של האסיפה ); זאת, גם אם מדובר בחברים שכבר נתקבלו, אך חברותם עומדת לעבור שינוי של ממש, כבמקרה המדובר כאן. ג) בהערה נוספת: כל חבר באגודה בכלל, וחבר שמעמדו אמור להשתנות בפרט, זכאי לדעת מראש ובוודאות מהי תהיה מערכת הזכויות והחובות בנושא המדובר, וכבר מטעם זה יש צורך בדיון ובהחלטה של האסיפה הכללית; כמו-כן רצוי כי כל ההליכים בנושא יהיו מלווים בייעוץ משפטי, לרבות לעניין ניסוח החלטה וניסוח מסמכי-לוואי.