עמית

בחירות לוועד האגודה

שלום אשמח לדעת מהן המגבלות וההיתרים במתן יפוי כח לבחירות לוועד האגודה( לא אסיפה כללית אליה מתייחס התקנון) האם בעלי זכות הצבעה שנוסעים לטיול ליכולים ליפות כוחו של בנם להצביע בשמם ( למרות שאינו רשום כבן ממשיך) או האם בעל יכול להצביע בשם רעייתו שבריאותה תקינה ואינה מבוגרת באופן המגביל אותה? ( מיותר לציין כי מבוגרים או בעלי מגבלה פיזית אינם מהווים בעיה) הובאה לידיעתי כי בדבר יפוי כח היתה פסיקה בעבר כי אין דין אסיפה כללית כדין בחירות בנוסף מה סמכות וועדת הקלפי בנושא בהטוויית הדרך תודה עמית

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! לשאלת הצבעה ע"י שלוח ב"אסיפה כללית" של אגודה, לרבות על-דרך הצבעה-בקלפי – מופנית תשומת-הלב לתשובת מנהל-הפורום מיום 2/7/14 לשאלה מיום 1/7/14, בכותרת "יפוי-כוח באסיפה כללית". יש לעיין היטב גם בתקנון האגודה, לאיתור הוראות בנושא, אם ישנן. לעניין תפקידיה וסמכויותיה של "ועדת-קלפי" בהליך בחירות באגודה – מופנית תשומת-הלב לפרק "בחירות" ( תקנה 40 ואילך ) ב"תקנות האגודות השיתופיות ( רשויות האגודה )". נוסח מלא ומעודכן של התקנות חייב להיות במזכירות האגודה לעיון חברים, יחד עם תקנון-האגודה, "פקודת האגודות השיתופיות" ותקנות אחרות שהותקנו מכוח אותה "פקודה" ( "פקודה" - כינוי לחוק בר-תוקף שנחקק בארץ טרם כינון הכנסת ); חובה זו – לפי סעיף 19 לפקודה הנ"ל. בהקשר לתקנה 41 שם – יש לבחון את תקנון-האגודה גם לאיתור הוראות הקשורות לוועדת-קלפי. אם צפויות בעיות או מחלוקות בהקשר להצבעה הצפויה בקלפי – אין די בעיון בהוראות הקיימות בתקנון או בתקנות, ומומלץ להזמין לאירוע את היועץ המשפטי של האגודה, ולפחות – להסדיר שיהיה באותן שעות בזמינות טלפונית, לכל מקרה של צורך.