רחל בר

מים וארנונה במושב

שלום אדוני השכרתי את ביתי במושב.העברתי על שמו של השוכר את תשלום המים באגודה וכן ארנונה. שאלתי באם הוא לא ישלם את תשלומי המים וארנונה האם אני אחראית לתשלום? או שיפנו אליו? הבנתי מהמזכירה של המושב שאני אחראית לתשלום המים.אך קראתי באיזו כתבה שזה לא נכון. שיפנו אליו ויתבעו אותו באם לא ישלם נכון? וגם באם אמכור את הבית האם לא יעבירו על שמו של הקונה באם יהיה חוב על המים או שעליהם למצות את הדין עם השוכר זה הרי עבר על שמו. האם אני צודקת? תודה רבה

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! השאלה נענתה בימים אלה, לפחות פעמיים, בפורומים אחרים בהם הוצגה במקביל. ניתן להוסיף ולהעיר, כי תנאי ההשכרה הנזכרים בשאלה כללו ודאי גם את חובת השוכר לשלם, כסדרם ובמלואם, את תשלומי המים והארנונה; למשכירה-השואלת כאן ישנה הזכות ( וכן האינטרס ) לדרוש מהשוכר למלא אחר חובות תשלום אלה. הפרה מצד השוכר, גם בנושא זה, תהווה עילה לתביעה, וכן בסיס למימוש ביטחונות, אם הוסדרו כאלה. בחוזי-השכרה מומלץ לכלול גם התחייבות של השוכר להמציא למשכיר/ה, בתום כל 3 או 4 חודשים, העתקי אסמכתאות המעידות על תשלומיו כמחזיק, לרבות מים, חשמל וארנונה. יתכן כי חובה כזו עולה מהסכם-ההשכרה, גם ללא תנאי מפורש.