אלון

חיוב נוסף של חבר אגודה בגין השכרת שטח מביתו או יח"ד נוספת בחלקתו

האם מותר לאגודה לחייב תשלום נוסף לחבר בגין השכרת שטח מביתו או יח"ד נוספת בחלקתו.

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! השאלה הקצרה משלבת בתוכה מציאות רחבה יותר: השכרת חלק מבית-מגורים או יחידת-דיור בנחלת-החבר, פירושה כניסת-קבע של אדם או אנשים נוספים למסגרת הקרקעית והקהילתית של היישוב; כמעט תמיד, אלה אינם חברי-האגודה. לכך עשויות להיות השלכות, המשפיעות על מילוי תפקידיה של האגודה ועל ההיקף והאופי של אחריותה ופעילותה. עקרונית, אפוא, יש מקום לדרוש מן החבר, הנהנה מרווחי-ההשכרה, לשלם לאגודה דבר, גם אם אין לחיוב ביסוס מפורש בתקנון-האגודה או במסמך מסדיר אחר. עם זאת, חיוב כזה צריך להיקבע בדרך ראויה, לרבות מבחינת מכלול תנאיו ומבחינת הסכום הנדרש מהחבר. מומלץ כאן להסתייע בחוות-דעת משפטית, אשר על-פיה יתקיים דיון ותתקבל החלטה באסיפה הכללית. לפי הצורך, תישקל גם תוספת-שינוי בתקנון האגודה.