יוסף

סיכסוך כספי עים אגודה שיתופית של ישוב קהילתי

כחצי שנה לאחר קבלתי לישוב, ולאחר שרכשתי בו ביית ועברתי לגור בו, נדרשתי לחתום וחתמתי על מיסמך המתיחס ל"בנה ביתך", שעה שרכשתי ביית קים, שהוא לגמרי לא-רלבנטי לעיניני. כ"כ נדרשתי לשלם סכום שוה בשקלים ל-$7,000 בעבור מה שהוגדר פעם כ"השתתפות במיבני ציבור" ופעם כ"הון האגודה". מאחר שנאמר לי, שהכסף יוחזר לי עים עזיבתי, ביקשתי וקיבלתי מיסמך בלשון זו, כשהוא חתום ע"י יו"ר ועד הנהלת האגודה. עים עזיבתי ביקשתי את הכסף שהפקדתי, ונתקלתי בסירוב. האגודה טענה שמגיע לי - לאחר הפחתה של הוצאות האגודה חלקי מיספר החברים - רק כ-1,500 ש', תוך שהיא קובעת שאיני "בן יחיד", ושהענות לדרישתי עלולה לפרק את האגודה, ותוך שהיא מסתמכת על מיני תקנות שונות ומשונות. האים רשאית האגודה להתעלם מהמיסמך שניתן לי, ולנהוג כפי שהיא נוהגת? ואים לא, מה עלי לעשות? תודה מראש

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! מן השאלה עולה, כי האגודה מודה בחובתה להחזיר כספים, אך מעלה מצדה תביעות-נגד, תוך ניסיון לקזז על-פיהן. הבירור במקרה כזה, אמור להתמקד בבדיקת תביעותיה הנטענות של האגודה, אלא שלגביהן לא הובאו כאן פרטים. לבירור העניין במלואו, יש לפנות לבדיקה משפטית של עו"ד, ולהציג לעוה"ד את מלוא המסמכים הנוגעים לעניין, וכן פרטים לגבי אותן "תקנות", הנזכרות בשאלה כחלק מטענות האגודה. ככל שיימצא בבדיקה המשפטית, כי אין יסוד לטענות-הקיזוז של האגודה, יש להפנות אליה דרישה מנומקת בכתב, ולפי תגובתה – לשקול הליכי-תביעה משפטיים, בדרך ובעיתוי שיוצעו ע"י עוה"ד.