מאור

תשלומים לאגודה ביישוב קהילתי

ביישוב שאני עומד לעבור אליו דורשים ממני תשלום של 18000 ש"ח עבור קרן פיתוח (סכום שהאגודה החליטה) לכל מי ששייך לשלב שלי (עד כה אוכלסו 3 שלבים ואני חלק מהשלב הרביעי). משלושת השלבים הראשונים נגבה סכום נמוך משמעותית ממה שדורשים מהשלב שלי וזה גורם לכעס רב. האם יש בידינו עילה שתאפשר לנו לא לשם את הסכום הנ"ל ולדרוש לשלם את הסכום שהשלבים האחרים שילמו?? תודה מראש, מאור.

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! בישוב קהילתי, אשר כבר ניבנו ואוכלסו בו 3 "שלבים" – יש להניח, כי השלב הרביעי מתבצע בהפרש ממשי של זמן שחלף, ואף בנתונים מכבידים יותר להסדרת תשתיות, לרבות מבחינת תנאי טופוגרפיה וריחוק ממרכזי שירות ומסחר, וכמובן – עקב עליית מחירים של תשומות ושל עבודה. בהקשר זה: חזקה על מקימי השלבים הראשונים של ההתיישבות ביישוב, כי העדיפו לנצל את תנאי השטח הטובים ביותר לשכונות הוותיקות דהיום. כבר מטעמים אלה ( מבלי לשלול סיבות אחרות ), אמורות הוצאות הפיתוח להיות גבוהות יותר בשלב הבינוי-והשיכון הרביעי ביישוב הקהילתי. עם זאת, יש מקום לברר ולבדוק את הרכבו וביסוסו של התשלום הנדרש כעת, הנזכר בשאלה – הן כשלעצמו והן בהשוואה לדרישות-העבר. לבירור כאמור יש לפנות בפנייה מתאימה בכתב אל האגודה והנהלתה, וככל הניתן – כפנייה מרוכזת מטעם משתתפים אחדים של השלב הנוכחי, אשר התגייסותם ליוזמה משותפת תתרום למשקלה ותקל על מימונה, למקרה של צורך בסיוע משפטי ו/או כלכלי-חשבונאי.