אורלי

ארנונה שנייה

שלום לך אני גרה ביישוב קהילתי בו קיים חיוב של ארנונה שנייה, יש לי דירה גדולה שאת המפלס התחתון חלקתי ל - 2 דירות השכרה היישוב דורש מהשוכרים לשלם אגרת שמירה בסך 120 ש"ח ככול תושב + ארנונה שנייה על סך 150 ש"ח ללא קשר לגודל הדירה כלומר שעל בית אב אחד נדרש לשלם 3 פעמים שמירה ו- 3 פעמים ארנונה שנייה שאני כבעלת הבית משלמת על מלוא המטרז מה עוד שהחוזה ביני לבין הדייר נחתם עוד טרם ההחלטה שעברה הצבעת חברים, עוד סוגיה היא כי קיימת שכונה בישוב שלי שברישומים במשרד הפנים מופיעה כשכונה שלנו לכל דבר ועניין אך שכונה זו מתנהלת בפני עצמה ולא חל עליהם המיסים של דירי המשנה ולהם יש שכירויות רבות של יחידות דיור שאלתי מה ניתן לעשות במקרה זה תודה

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! כל ארנונה הנקבעת ומוטלת כדין, מחושבת גם על-פי שטחו של הנכס, מושא הארנונה; תשלום הנדרש לפי חישוב שאיננו כולל את מרכיב שטחו של הנכס – איננו "ארנונה" כדין, ויש לבדוק את חוקיותו, הן לעצם דרישתו והן לגבי שיעורו. בכך אמורה להימנע כפילות בדרישת-ארנונה לגבי נכס או חלק ממנו. "בית אב" פירושו משפחה ( ולא בית ). כאשר מוטל תשלום-חובה על כל בית-אב ביישוב, אין מקום לטענות על מגוריהן של המשפחות-החייבות באותו מבנה, בייחוד כאשר כל אחת מתגוררת ביחידת-מגורים נפרדת, לאחר פיצול המבנה. שאלה מעניינת עשויה להתעורר לגבי תשלום-חובה חדש, הנדרש לגבי שוכר, לאחר שחוזה השכירות נחתם מבלי שניתן היה לצפות את הדרישה החדשה; ברם, שאלה זו נוגעת ליחסים שבין הדייר לבין המשכיר, בעל הנכס, והיא תלויה בעיקר בחוזה-השכירות שביניהם : אם תשלום-החובה החדש נקבע ונדרש כדין – אין בעובדת ההשכרה כדי לגרוע מן החובה כלפי הגורם הממסדי. את מכלול הנסיבות והשאלות, ככל שהן עולות מהפנייה הנוכחית – מומלץ להפנות אל עוה"ד שהכין/ה את חוזי-השכירות לגבי יחידות-המבנה שהושכרו, ואם אין כזה/ו – מוצע לפנות, להשלמת מידע ולמתן הסברים, אל הגופים המוסמכים ביישוב : הוועד המקומי והמועצה האזורית שמעליו, ולפי המקרה והצורך – גם להנהלת האגודה הקהילתית ביישוב.