יוני

הכנסת אנדים לישוב

האם ישוב שהוא אגודה שיתופית יכול לקבוע לשומר בשער נהלים את מי להכניס לישוב לצורך העניין נוהל הכנסת פועלים לישוב מדובר בישוב ביו"ש

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! בעניינים הנוגעים לנושא חיוני כביטחון, המשותף לכלל תושבי היישוב, אין להתעלם מהצדדים המהותיים והמעשיים הכרוכים בשמירתו או הנובעים ממנו, ואשר מכתיבים לעתים צעדים ודרכי-פעולה, בהם חייב אינטרס הפרט לסגת בפני האינטרס הכללי. כאשר נוהלים של בדיקה ובקרה בשער-היישוב הינם על-פי הוראות, הנחיות או המלצות של גורם ביטחוני מוסמך – יש לכבדם כראוי; אך בד-בבד – על מבצעי הבדיקה והבקרה לנהוג כראוי, גם הם, מבלי לחרוג לצעדים שרירותיים או פוגעים שלא לצורך. הנושא החשוב אמור להיות מוסדר למען ביטחונם של התושבים ושל באי-המקום, בשילוב התחשבות ראויה - בכבודם של כל העוברים בכניסה ובצרכיהם של התושבים המעוניינים גם בכניסתם של זרים. אם התעוררו בעיות או מחלוקות בנושא זה, יש לגייס לפתרונן, בדחיפות, את הגורמים הציבוריים והביטחוניים המוסמכים, אשר ידעו וודאי להגיע לפתרון, אשר יהפוך גם את השאלה הנוכחית למיותרת.