דולב

זכות לדירה

שלום אמי נכה מוכרת בביטוח לאומי פנסיונרית גרושה, חברה בקיבוץ מתחדש שבו בוצע הליך שיוך דירות אולם לצערה הוותק שלה בלבד לא מספיק והיא נדרשת לשלם בכל חודש דמי שיוך לקרן איזון עבור הדירה בה היא מתגוררת. בסה"כ הסכום כמעט 100 אלף ש"ח מחולק לה לתשלומים חודשיים. היכן ניתן לברר מה הזכויות במקרה כזה? למיטב הבנתי יש סיוע ביטוח לאומי ברכישת דירה ראשונה ויש סיוע של משרד השיכון בשכר דירה. בקיבוץ ההגדרות מעט שונות ורציתי לדעת בכל זאת איך ניתן לממשש את הזכויות האלו.

מרדכי שחם, עו"ד מנהל-הפורום

שלום רב! המישור העיקרי בבירורים המתבקשים במקרה זה, איננו מישור הקיבוץ, אלא מישורי הסיוע של המוסד לביטוח לאומי ומשרד-הבינוי-והשיכון. אצל המוסד לביטוח לאומי קיימת כיום מערכת ייעוץ מסייעת, ולצורך זה ראוי לפנות לסניף הקרוב של המוסד. בנוסף, מוצע לפנות אל מחלקת-הרווחה של המועצה האזורית, בתחומה מצוי הקיבוץ, מבלי לשלול אפשרות להסתייע במערכת הארצית של תנועת-ההתיישבות אליה מסונף הקיבוץ, אשר אמורה לרכז אצלה ידע וניסיון לגבי מקרים דומים בכל קיבוצי התנועה.