אורן אביב

הפחתת הון

שלום, רציתי לדעת מי הגוף אשר אחראי על דיון בדבר הפחתת בון באגודה שיתופית. במצב בו אגודה שיתופית מעוניינת להפחית את הונה, רציתי לדעת אל מי היא צריכה לפנות (הרשם או ביהמ״ש) על מנת לקבל התייחסות (אישור / שלילה) של הפעולה.

מרדכי שחם, עו"ד מנהל-הפורום

שלום רב! נושא של הפחתה בהון האגודה הוא עניין בלתי-שגרתי, המצריך סיוע מקצועי של בדיקה, ייעוץ, הפניית דרישה והתראה לוועד-ההנהלה, ולפי הצורך – גם נקיטת הליכים משפטיים; לכל אלה כאחד נדרשת עזרת עו"ד. גיוס חברים נוספים לתמיכה בעמדת השואל, הנראית חיונית ממילא – תסייע גם למימון שכר עורך/ת-הדין, אשר עשויה להתווסף לו הוצאה למימון בדיקה כלכלית-חשבונאית עם חוות-דעת בכתב. בדיקה וייעוץ של עו"ד, הנדרשים כאן כצעד בסיסי, יכללו הכוונה לגבי הצעדים המתאימים ולגבי סדר הפעולות, כולל המסלול לפנייה לגורם חיצוני, אם תידרש, ובכך תינתן גם התשובה לשאלה.