שרון

מיסוי על דמי עזיבה מאגודה חקלאית שיתופית

שלום רב-לאחר שפרשתי מרצוני מאגודה חקלאית שיתופית בה הייתי חברה, הגעתי איתם להסכם בו אני אמורה לקבל מהאגודה סכום חד פעמי של 350,000 ש"ח המוגדרים כדמי עזיבה. רציתי לשאול האם יהיה עליי לשלם על דמי העזיבה מס כלשהו? תודה רבה

מרדכי שחם, עו"ד - מנהל הפורום

שלום רב! מתן כינוי או הגדרה לכספי-תקבול ע"י המשלם והמקבל, איננו מחייב את רשות-המיסוי, אשר תבדוק את מהות התשלום מבחינה עניינית, כלכלית ו...מיסויית. גם כאשר מדובר בתשלום המוגדר כ"דמי-עזיבה" לעוזב קיבוץ, וגם כאשר מדובר ב"פיצויי פיטורים" לעובד שפוטר – אמורה הרשות לבדוק, האם הסכום המשולם תואם את המגיע בפטור-ממס לפי הדין, וכל סכום עודף נתון לחיוב במס. כאשר נטען לתשלום "דמי-עזיבה" במושב-עובדים, למשל, עשויה בחינה מיסויית למצוא, כי מדובר בתמורה בעבור זכויות במשק ו/או בעבור פדיון מניות באגודה, וכיוצא באלה. יש צורך, אפוא, בהתייעצות בהקדם עם רואה-חשבון או יועץ-מס הבקיאים בנושא, לבדיקת המקרה לגופו.