ארנון

החלטה על תב"ר - דחוף

פנייתי דחופה, ההצבעה הערב והחומר הסופי בעניין ההצבעה פורסם רק אתמול

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! תקציב-בלתי-רגיל ( תב"ר ) הוא עדיין בגדר תקציב, להבדיל מביצוע על-פי התקציב. גם אם התקציב אושר או יאושר – עדיין ייוותר זמן לנסות לתקוף את ההחלטה לגביו, וכמובן את ניצול התקציב. אם הליך-קבלת-החלטה יוצר ספק בדבר תוקף ההחלטה – יש להניח, כי הגורם המבצע-האחראי יירתע משינוי-מצב שאין ממנו חזרה, ויאפשר בדיקה מתאימה, טרם ניצול התקציב. אגב: במקרים כגון אלה, אם יש יסוד להתנגדות למהלך באגודה – היה על השואל לגייס חברים נוספים, הן לחיזוק העמדה והצעדים כנגד התב"ר, והן כדי לפנות לעו"ד ( לייעוץ ולסיוע משפטיים ), כבר בשלב המוקדם הנזכר בשאלה. במאמר מוסגר יצויין, כי השאלה ( הכפולה ) הגיעה לידיעת הח"מ, מנהל-הפורום, דקות לפני מתן תשובה זו, וכי היה מקום לכלול בשאלה פירוט של הנסיבות, בדומה למקובל מצד שואלים אחרים.