שמיר

המשך כהונה של חברי הועד המנהל לתקופה נוספת ללא הסכמה של כל חברי האוגודה

חברי הועד המנהל החליטו על דעת עצמם לדחות את הבחירות לניהול הועד המנהל ל3 חודשים נוספים, לדיבריהם זה חוקי, מעיון שלנו בתקנון ראינו שזה אפשרי להאריך כהונה אבל לא ברור אם הם יכולים להחליט על כך בעצמם, האם אפשר לכפות עליהם בחירות בזמן?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! תקנה 28 של "תקנות האגודות השיתופיות ( רשויות האגודה )" מחייבת את וועד-ההנהלה לפעול לעריכת בחירות, באופן שיתקיימו תוך 3 חודשים מתום כהונתו של אותו וועד. ברם, אין לראות בתקנה משום היתר לוועד לנצל זאת כ"הארכת-מועד עצמית", ללא הצדקה עניינית. מול התנהלות בלתי מוצדקת של וועד-הנהלה, שכהונתו הגיעה לסיומה – ניתן לנסות לגייס מספר מתאים של חברים, לפי הוראות-התקנון, לשם כינוס דחוף של אסיפה כללית שתדון ותחליט בהצעה לקבוע מועד בחירות מוקדם יותר.