גל

התפטרות חבר וועד אגודה בזהות ועדים.

שלום. תוך כמה זמן נכנסת התפטרות חבר וועד לתוקף ? באילו תנאים הוא יכול לחזור בו מההתפטרות ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! כאשר ועד-ההנהלה שנבחר באגודה שיתופית של יישוב ( במישור ההתיישבותי-הכלכלי ), משמש ומכהן גם כ"ועד מקומי" ( במישור המוניציפאלי, הציבורי ), הוא נושא "שני כובעים" של סמכויות ותפקידים, בשני מישורים נפרדים, על אף הזהות הפרסונאלית של חברי שני המוסדות. לגבי תפקידו ותיפקודו של "הועד המקומי" חלות הוראות "צו המועצות המקומיות ( מועצות אזוריות ), תשי"ח-1958", ולפי סעיף-משנה 106(ו) שבו – "התפטרות חבר ועד שהודיע על נכונותו להתפטר, תיכנס לתוקף עם מסירת הודעתו לידי ראש המועצה" האזורית. עם זאת, לגבי מעמדו של ועד-ההנהלה במישור האגודתי, עלולות להתעורר שאלות, גם במקרה של "זהות ועדים"; זאת, מכיוון שמעמד של "חבר ועד-מקומי" נובע מבחירתו כחבר ועד-ההנהלה באגודה השיתופית – ולא להיפך. במישור האגודתי ראוי לבחון את המקרה לגופו, תוך בחינת תוכן הודעת ההתפטרות, אופן ומועד מסירתה במסגרת האגודה, וכן – תוך בחינת הוראות תקנון-האגודה, אם ישנן כאלה בנושא זה. בכל מקרה של צורך, לרבות במקרה של מחלוקת לגבי ניסיון "חזרה מהתפטרות", ניתן לפנות, כמובן, ליועץ המשפטי של האגודה, ולגבי המישור המוניציפאלי – ליועץ המשפטי של "הוועד המקומי" או ליועץ המשפטי של המועצה האזורית.