חמו שרי

חבר נשוי ונמצא בחו"ל עשור.

בישוב בשבוע הבא יתקיימו בחירות וההורים של שהבת שלהם שהיא לא גרה בארץ וכבר עשר שהיא גרה בקנדה עם משפחתה. האם מותר להורים שלה להצביע לבחירות ביפוי כוח שהיא לא גרה בארץ. מודה לך מאוד על התשובות שקבלתי עד היום.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! סעיף 16 של "פקודת האגודות השיתופיות" קובע אופי אישי לזכות-ההצבעה באסיפות הכלליות של האגודה השיתופית, ואוסר ככלל על הצבעה ע"י מורשה ( לפי ייפוי-כוח ), למעט במקרים המוגדרים שהותרו לכך במפורש בחקיקה. בסעיף 16 עצמו נקבע, בין היתר, כי "חבר שאינו יושב בארץ רשאי למנות חבר אחר להיות מורשה" להצביע במקומו ( בכפוף לכך ש"שום חבר לא ישמש מורשה ליותר משנים אחרים" ). חריג אחר הוסדר בצו של מחוקק-המשנה, בו הותר מינוי כזה בין בני-זוג. במקרה המדובר, תוכל הבת להצביע ע"י מורשה, אם היא עדיין רשומה בפנקס-החברים של האגודה, אם המורשה הינו חבר באגודה, אם הוצג לקראת ההצבעה ייפוי–כוח מתאים בכתב, ואם הוכח כראוי כי ייפוי-הכוח נחתם ע"י הבת. כל זאת, מבלי להתייחס לתקנון-האגודה, אשר יש לבדוק את הוראותיו בנושא. על-פי הוראות התקנון ניתן יהיה גם לבחון, האם מגורי-קבע כה ממושכים בחו"ל מתיישבים עם המשך החברות, או מאפשרים הליכים לביטולה. לעניין הצבעה באסיפה ע"י מורשה ניתנה בפורום זה תשובת הח"מ לשאלה ( מע ) מיום 1/7/2014, ותשומת-הלב מופנית גם אליה.