עזריאל ארד

גבית חובות אגודה מחשבונות האגודה המיוחסים לחבר

שלום רב האגודה נקלעה למצב של הקפאת הליכים . הנאמן מחפש כיצד לגבות חובות . פרט לחשבונות הבנקים של האגודה ישנם חשבונות אגודה אשר משויכים לחברים ובעלי זכות החתימה בהם הןא של חבר ועד יחד עם החבר הספציפי . לחבר אין חובות כלפי האגודה ואין מחלוקת שהכספים הם שלו בלבד . האם רשאי הנאמן להשתמש בכספים אלה לפרעון חובות האגודה ,או שעליו להשאיר לאגודה לקבוע כיצד יכוסו החובות בהתאם לתקנון שלה ולהחלטותיה ולפי החברים שגרמו לחוב . ? כללית , כאשר האגודה בהקפאה או בפרוק , מה מצבם של חברי האגודה אשר הפקידו כספים באגודה , או שהאגודה חייבת להם כספים , מה קדימותם בין הנושים ? מודה מראש להתייחסות ותשובה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! אגודה אשר הגיעה למצב כמתואר בשאלה – ספק אם ניתן להמתין ולסמוך עליה בהמשך, וספק אם ביכולתה לקבוע דבר במצבה. נראה כי מוטב לאסוף בהקדם מידע, פרטים והערכות לגבי התביעות הצפויות מול מצאי כספי-האגודה שיעמוד לגבייה ולחלוקה, כאשר כתובת לבירורים הינה גם אצל הנאמן. מכיוון שכבר בשלב זה כדאי להיעזר בייעוץ משפטי של עו"ד ( מה גם שעזרת עו"ד תידרש, ממילא, לשלבי מאבק על כספים לשימור ולייחוד ועל כספים לגבייה ) – מומלץ לאתר בעלי מעמד דומה של זכאים בחשבונות-האגודה, לבחינת שיתוף פעולה ואף מימון משותף של עזרה משפטית. במיוחד אמורים הדברים לגבי מי שהפקידו כספים בידי האגודה למטרה/ות מוגדרת/ות: לגבי אלה האחרונים עשויה האגודה להימצא כנאמנה לכספים שאינם שלה, עם אפשרות לדרישה ולתביעה - לייחד ולהשיב כספים אלה לבעליהם, במקום לראותם כחלק מכלל הנושים.