אבינעם

סמכות אסיפה כללית מול סמכות וועד האגודה

האם לאסיפה כללית במושב סמכות להורות לוועד האגודה להפסיק עבודתם של היועץ המשפטי ורואה החשבון של האגודה שועד האגודה שבע רצון מתיפקודם ואינו מעוניין בהחלפתם?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! תקנה 14 של "תקנות האגודות השיתופיות ( ניהול וביקורת חשבונות ), תשל"ה-1975" קובעת: "ברית הפיקוח לא תשתתף באסיפה הכללית או בישיבת כל רשות אחרת מרשויות האגודה, החברה בה – כשהענין הנדון הוא יציאת האגודה מברית הפיקוח, אולם לנציג ברית הפיקוח תינתן הזדמנות סבירה להשמיע טענותיו בפני כל רשות של האגודה הדנה בענין." לפי סעיף 20 ל"פקודת האגודות השיתופיות", מוסמכת האסיפה הכללית למנות רואה-חשבון לביקורת חשבונות-האגודה, כתחליף לברית-פיקוח. האסיפה הכללית מוסמכת, אפוא, להחליט על החלפת ברית-הפיקוח או מבקר-החשבונות, וכן על הפסקת התקשרות עם יועץ משפטי, אולם המיגבלה הנ"ל שבתקנות, המצוטטת בראש תשובה זו – הינה קנה-מידה ראוי ורצוי, גם לגבי רואה-חשבון-מבקר וכן לגבי יועץ משפטי: ליתן לכל נותן-שירותים כזה "הזדמנות סבירה להשמיע טענותיו", טרם החלטה להפסקת ההתקשרות עמו. אין גם לשכוח, כי הפסקת התקשרות עלולה להימצא, לעתים, כיסוד לתביעת פיצויים מצד הנפגע, ושמיעת טענותיו טרם-החלטה משרתת גם את אינטרס האגודה; הדברים מקבלים משקל-יתר, כאשר אותו נותן-שירותים מקובל על ועד-ההנהלה של האגודה, כבמקרה אשר בשאלה הנוכחית.