לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אור

האם הקיבוץ רשאי למנוע כניסה ממבקרים לשטחיו?

אני מתגוררת בקיבוץ ליד נחל הירדן. בשנים האחרונות מגיעים מבקרים לנחל וחונים בחנייה צמוד לבית שלי בשביל להגיע לירדן. הם חוסמים לי את הרכב ומשאירים במקרים רבים לכלוך. אני יודעת שבקיבוצים אחרים באזור סגרו את הכניסה לכלי רכב ואצלנו משום מה לא עושים דבר. האם זה חוקי? מה ההבדל החוקי בין ההגדרות של שטח ציבורי פתוח לשטח פרטי פתוח מבחינה חוקית? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! תחום זכויותיהם בקרקע של אגודת-הקיבוץ ושל המחזיקים מכוחה ( לרבות חברים ושוכרים ) מוגבל ל"משבצת" הקיבוץ, המוחכרת לה ע"י "רשות מקרקעי ישראל" כמנהלת קרקעות-הלאום. גבולות משבצת-הקרקע של הקיבוץ, כפי שהם מותווים במפת-המשבצת הנספחת לחוזה-החכירה של הקיבוץ, קובעים את השטח בו זכאי הקיבוץ להציב גדר ( או חסימה גלויה מתאימה ) כדי לבלום או להרתיע מסיגי-גבול. קירבה לנהר-הירדן מעוררת סימן-שאלה לגבי תוואי-הגבול של השטח שהוחכר לקיבוץ, עקב המגמה להותיר את גדות-הירדן לציבור בכללו. בנסיבות המתוארות בשאלה, מוצע לדרוש ממזכירות הקיבוץ בדיקה וסימון של גבולות החכירה של שטח-הקיבוץ בקטע הבעייתי המדובר, ולפי תוצאות הבירור – גם להתקין שילוט ו/או גדר ( או חסימה גלויה מתאימה ). ראוי כי כל צעד כאמור ייעשה באופן מקצועי ( כולל באיתור ובהתוויה של הגבול הקרקעי ), וכי כל שינוי שייעשה בשטח – ייבחן גם מבחינת הצורך בהיתר לפי דיני התכנון-והבנייה. גורמים מסייעים, למקרה הצורך, הינם גם המועצה האזורית ( בתחומה מצוי הקיבוץ ) והמשרד המחוזי של "רשות מקרקעי ישראל".

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגודות שיתופיות