אסף

תעמולת בחירות מותרת ואסורה

שלום רב . אבקש לדעת מהו המרחק המותר מקלפי לביצוע תעמולת בחירות בהצבעה באגודה שיתופית? , והאם יש מקור חקיקה בנושא . ואם אינו מקור שכזה האם אפשר להקיש מחוק תעמולת הבחירות לכנסת ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! בחירות בקלפי באגודה שיתופית הינן דרך חליפית להצבעה הרגילה בהרמת-יד במעמד התכנסותה של האסיפה הכללית; הקלפי נועדה רק לשמירת חשאיות ההצבעה של כל משתתף, כאשר הדבר נדרש על-פי הדין או על-פי תקנון-האגודה. בבחירות בהצבעה רגילה, שלא-בקלפי, נעשית מעין-תעמולה ( בהקשר לבחירות ) בדיון באסיפה עצמה ( היינו – ב"טווח אפס" ממקום ההצבעה ), ויתכן שגם בכך טעם להעדר הוראות-חיקוק לנושא השאלה. ככלל, עם כל היוקרה העשויה להתלוות לתפקיד של חבר-הנהלה ( בצד האחריות הרחבה, הקבועה בדין ), קשה לראות צורך לבלמים מיוחדים לתעמולת-בחירות, מעבר לחובת שמירת הסדר במקום הקלפי; אם כך הכלל – אין להתפלא על העדר הסדר חקוק למקרים יוצאי-הדופן.