חנן ויטלס

איך נבחר חבר ועד אגודה במושב כאשר אחד מחברי הועד התפטר או מת

תקנון האגודה אינו מתיחס למצב כזה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! הנושא מוסדר בתקנה 25 של "תקנות האגודות השיתופיות ( רשויות האגודה )", על תקנות-המשנה שלה. עיקרן קובע, כי אם "נתפנה מקומו של חבר הועד תוך תקופת כהונתו של הועד – יבוא במקומו המועמד שקיבל את המספר הגדול ביותר של קולות בבחירות לועד לאחר חברי הועד שנבחרו, ללא צורך בהחלטה נוספת..." בהעדר מועמד-חליף כזה – "ייבחר חבר הועד... באסיפה כללית שלא-מן-המנין."