צביה

תכנית מתאר לישוב קהילתי

אני מעונינת לדעת אם בישוב מסויים בשומרון יש תכנית מתאר המגבילה את מספר התושבים על מנת לדעת אם חוק וועדת קבלה חל

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! חוק-התיקון מס' 8 ל"פקודת האגודות השיתופיות", שהחוק בכנסת בתשע"א-2011, הוסיף לפקודה הנ"ל את סעיף 6ב שלה, נושא הכותרת: ""הקצאת מקרקעין והעברת זכויות במקרקעין בישוב קהילתי". תיקון זה הוכר כחל גם לגבי אזור יהודה והשומרון. "ישוב קהילתי" מוגדר לעניין הנ"ל בפירוט אשר בסעיף ההגדרות ( סעיף 2 ) של הפקודה האמורה; לפי ההגדרה שם, מותנית תחולת הסדר-ועדות-קבלה, אשר בסעיף 6ב לפקודה, גם בהתקיימותם של שני תנאים מצטברים אלה: "(1) מספר בתי האב ביישוב, או ביישוב המקורי ובהרחבה יחד, אינו עולה על 400; (2) המספר המרבי של בתי האב ביישוב, או ביישוב המקורי ובהרחבה יחד, הוגבל בהתאם להוראות תכנית מיתאר ארצית או בתכנית מיתאר מחוזית, כמשמעותן בחוק התכנון והבניה, תשכ"ה-1965". לצורך בירור שאלת קיומם של שני התנאים, ניתן לפנות גם אל מזכירות הועדה המחוזית שליד המועצה האזורית ( ע"י משרד מהנדס המועצה ), או אל מזכירות המועצה הארצית לתכנון ולבניה במשרד הפנים. זאת – ככל שאין ניתן לקבל תשובה מלאה וברורה במזכירות היישוב עצמו.