ניצן בן זאב

ערעור על החלטת אסיפה

שלום מבקשת לשאול האם יש הליך של ערעור על החלטה שנתקבלה באסיפת חברים של אגודה חקלאית במושב עובדים.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! האסיפה הכללית היא המוסד העליון של האגודה השיתופית, והחלטותיה אמורות להביא לידי קביעה סופית ומחייבת בענייני האגודה. תפקידה החיוני של האסיפה הכללית עלול להיפגע משמעותית, אם כל החלטה שלה, שנתקבלה כדין, תהיה כפופה לתוצאותיו של דיון חוזר – על אף שלא נתגלו ממצאים ממשיים חדשים ולא נוצרו נסיבות חדשות בחלוף זמן סביר. ניתן לבקש דיון חוזר באסיפה באחד משני המקרים המיוחדים האמורים לעיל, ובכל מקרה - לבחון אם האסיפה כונסה כדין ( בזימון מתאים להוראות התקנון ), התקיימה במניין משתתפים חוקי, התנהלה ללא פגם מהותי, והחליטה בנושא שנכלל בסדר-היום שבזימון. מכיוון שהאסיפה הכללית היא מוסד של האגודה – אין כוחה אלא, לכל היותר, ככוחה של האגודה עצמה. לעצם העניין – יתכנו מקרים, בהם התיימרה האסיפה לקבל החלטה במישור החורג מכוחה של האגודה, כגון יצירת חיובים חדשים מסוג אשר בסמכותו של גורם שיפוטי; או שמא ההחלטה עומדת בסתירה לתקנון-האגודה או להוראות-דין מחייבות. ברם, בדיקה כזו הינה בדיקה משפטית מובהקת, ויש לבצעה בסיוע עו"ד.

נוח בן נחום

באיזה מיקרים אפשר לערער על החלטת אסיפה בקיבוץ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! התשובה שניתנה מתייחסת לכל אגודה שיתופית, ובכלל זה - גם לקיבוץ.