אורי

האם קיימת חניה פרטית בקיבוץ כאשר אין גישה עם רכב?

שלום רב, במגרש בו רוצה לבנות אין גישה עם רכב ולא מחוייב בחניה לפי התב"ע. באיזור המגרש קיימת כיום מצוקת חניה עקב ריבוי כלי רכב. השאלה האם הקיבוץ מחוייב להקצות שטח עבורי (בדומה לעיר) ? תודה מראש!

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! מוצע לפנות למזכירות הקיבוץ כדי לברר מה נכלל בתוכניות המאושרות בנושא דרכים וחניות בסביבת יחידת-המגורים המדוברת בכלל, ולגבי היחידה עצמה בפרט; ולפי הצורך – לבדוק את הדברים בוועדה המקומית לתכנון ולבנייה, האמורה להימצא במשרדי המועצה האזורית. ההשוואה לעיר אינה מתאימה כאן, מה גם שבעיר מצויים בתים רבים בעומקן של חצרות, ללא כביש וחנייה בצמוד. ההשוואה הנכונה היא למצוי בקיבוץ עצמו, וראוי לבדוק בשטח הקיבוץ ובתוכניות גם יחד, כדי לברר האם בהשוואה לאחרים במצב דומה קיים במקרה זה "קיפוח" שיש לפעול לתיקונו ( ככל שהתיקון אפשרי מבחינת תכנון-ובנייה, ובהתחשב בזכויות שנוצרו לאחרים בסביבת היחידה ובדרכים הסמוכות לה ).

אורי

חניה פרטית בקיבוץ- 1. מה ייחשב כקיפוח מבחינת חניה בהשוואה לאחרים 2. בהנחה שקיים קיפוח ביחס לחברים אחרים- והוועדה מסרה שהעניין באחריות הקיבוץ. האם קיים טווח מינימלי לחניה מהכניסה לבית? רוב תודות!