בני

התפטרות חבר ועד באגודה חקלאית

התפטר חבר ועד באגודה חקלאית, ביישוב שני ועדים שונים, ועד מוניצפאלי וועד אגודה, כשבועיים אחרי, בישיבת ועד לא חזר בו, בתום כחודש ימים החליט לחזור... בתקנון האגודות השיתופיות סעיף 24 כתוב שההתפטרות נכנסת לתוקף בתום 4 ימים, האם אחרי מועד זה יש אפשרות לחזור ולכהן בוועד, כלומר להתחרט? לשם הבהרה, שני מועמדים נוספים קיימים וניתן למנות אותם לפי ההליך הקבוע בתקנות

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! לפי תקנה 24ג של "תקנות האגודות השיתופיות ( רשויות האגודה )", כאשר חבר ועד-ההנהלה של האגודה השיתופית מודיע בכתב ליו"ר-הוועד על התפטרותו – היא "תיכנס לתוקף 4 ימים לאחר מתן הודעה כאמור." מיד לאחריה קובעת תקנה 25, כי במקרה בו "נתפנה מקומו של חבר הועד... יבוא במקומו המועמד שקיבל את המספר הגדול ביותר של קולות בבחירות לועד לאחר חברי הועד שנבחרו, ללא צורך בהחלטה נוספת, והוא ייכנס לתפקידו כחבר הועד תוך 14 ימים" מהיום שבו נכנסה לתוקפה התפטרותו של קודמו, "או במועד כינוסה הראשון של ישיבת הועד" שלאחר יום זה – "לפי המוקדם". על-פי המתואר בשאלה, כבר נתמלא מקומו של המתפטר, לפי תקנה 25 הנ"ל. יוזכר עוד, כי גם במקרה של סתירה בין תקנות אלה לבין הוראות של תקנון-האגודה – תקנות 24ג ו-25 הנ"ל גוברות.

כרמלה רייך

הבא בתור שני אנשים שקיבלו אותו מספר קולות מה עושים???