ר

האם מותר לבצע וועדת קליטה אשר תסנן משפחות בעת כניסתן ליישוב קהילתי שהינו אגודה שיתופית?

ברצוני לדעת האם יישוב קהילתי שהינו אגודה שיתופית יכול לבצע ראיון קליטה ע"י וועדת קליטה למועמדים אשר מעוניינים לרכוש מקרקעין ביישוב או לשכור מקרקעין ביישוב? ואם לא, כיצד ישוב קהילתי יכול לשמור על מאזן דמוגרפי רצוי ללא סינון? תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! נושא "ועדות-קבלה" ביישובים שיתופיים, לרבות באזור יהודה והשומרון, נדון ב-3 תשובות בפורום זה – לשאלות מתאריכים 27/5/17, 24/6/17 ו-1/7/17. נא ראו שם. יצוין, בהקשר: כאשר יישוב שיתופי מתרחב ליותר מ-400 משפחות – אין הדין רואה את אוכלוסייתו כקהילה מצומצמת, הזקוקה לשמירה על אופייה המיוחד. אמנם קיימת רגישות בנושא מצד קהילות המתגוררות בתנאים מיוחדים, במיוחד על רקע בטחוני; אך גם אם הנושא ראוי לבחינה – אין היא מתאימה לפורום העוסק בזוויות משפטיות, כפורום באתר זה.