איה

תשלום מס אגודה שיתופית רטרואקטיבי

שלום, שכרנו בית בקיבוץ לפני מספר שנים. כשעזבנו שוחחנו עם מנהל הקהילה וסגרנו את החשבונות. לא שילמנו דמי חבר באגודה הקהילתית כי מעולם לא התקבלנו לחברות וגם החברים לא שילמו את מס האגודה הקהילתית באותו הזמן. הדבר הובהר בשיחת הסיום עם מנהל הקהילה. לאחרונה נזכרו בנו, ייתכן על הרקע של בגצ שריד, ורוצים שנשלם עבור התקופה בה חיינו בקיבוץ. לטענתם לא ידעו איך להשיג אותנו, אף על פי שלא החלפנו מספרי טלפון והם אפילו העבירו לנו את הדואר במשך כשנה. האם אנו מחוייבים לשלם את המס? למיטב הבנתנו, הבגצ מדבר על פרישה מהאגודה, ואני מעולם לא היינו חברים.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! כל דרישה כספית מצד מוסד יישובי מול תושביו, חייבת להיות מפורטת – כולל הגדרת כל פריט מהסכום, בסיס החובה הנטענת לתשלומו וכן אופן חישובו. המונח "מיסי יישוב" איננו מונח משפטי, אלא כינוי עממי לדרישות כספיות כאמור; גם במקרה המתואר בשאלה – יש לקבל פירוט מלא בכתב של הדרישה, ויתכן שיתברר כי אין מדובר ב"דמי-חבר" לאגודה, אלא בתשלומים בעבור שירותים שנתנה האגודה, לטענתה-דרישתה. עוד יתכן, כי הדרישה מתבססת על התחייבות בכתב שנחתמה בשלב ההשתכנות, בין בהסכם-שכירות ובין במסמך אחר. אם יתברר, כי דרישת האגודה הינה רק ל"דמי-חבר" – לא נראה כי יימצא ממש בדרישה כזו, בהעדר בקשה להתקבל לחברות ( כאמור בשאלה ), מה גם שיש משקל ממשי ל"סיום התחשבנות", וכל דרישה מאוחרת יותר מצריכה אזי טעם ובסיס מיוחדים.