דורית

תשלום הון אגודה ביישוב קהילתי

אני חברת אגודה ביישובי כבר 15 שנה. בכניסתי ליישוב שילמתי הון אגודה. עתה, עם גירושיי ובניית בית משלי באותו יישוב אני נדרשת לשלם שוב את הון האגודה. טענתי היא שאני כבר חברת אגודה ואת הוני כבר נתתי ליישוב עם כניסתי להתגורר בו. מספר הנפשות של אותו תא משפחתי לא השתנה. מבקשת חוות דעתך בסוגייה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! ראשית, מומלץ לוודא באגודה, האם התשלום הנזכר בשאלה, אכן היה להשתתפות בהון-האגודה; גבייה בשלב השתכנות או בנייה של מצטרף חדש עשויה להיות למטרה אחרת. מכל מקום, כאשר מדובר בגבייה להון-האגודה – יש להניח, כי הגבייה מהחבר הינה בזיקה ליחידת-מגורים ביישוב, ולגבי כל יחידה חדשה נדרשת השתתפות חדשה, בהתאם. במקרה כזה, כאשר נותק הקשר בין חבר לבין יחידת-המגורים שלו ( עקב מכירה, מתנה, גירושין וכיו"ב ) יתכן כי זכויות החבר, בהקשר ליחידה הנ"ל אצל האגודה, יעברו לזכות הבעלים החדש, אם לא נעשה הסדר מתאים אחר; כתוצאה מכך, לגבי הקמה של יחידת-מגורים חדשה עם חברות נפרדת, עשויה לבוא דרישה תואמת להשתתפות בהון-האגודה, כמתואר בשאלה. במקרה המדובר, מן הראוי לבדוק מה הוסדר בין בני-הזוג במסגרת הגירושין, בנושא הזכויות באגודה בהקשר להון ( אם היו זכויות כאלה ), ואם נעשה באגודה שינוי בזכויות בני-הזוג לגבי ההון עקב הגירושין - האם השינוי נעשה כדין.