דליה

מסי ישוב - גבייה מבעלי מגרשים

יש לי מגרש ביישוב קהיhלתי. היישוב דורש ממני מחצית ממסי היישוב גם לתקופה שאני לא גרה שם. שאלה ראשונה - האם הגבייה הזו חוקית? אציין שזה רשום בחוזה שנחתם בינינו טרם רכישת המגרש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! מי שאחראי לניהול היישוב הקהילתי, לשמירתו ולהחזקתו התקינה, עדיין חייב לממן הוצאות כוללות לא מעטות, אשר מהן אין ניתן להפחית או לחסוך עקב העדר בנייה או איכלוס ביחידות הכלולות בשטח היישוב. יש אפוא בסיס וצידוק להשתתפות של בעלי-יחידות ריקות ביישוב, בחלק מתאים של נטל ההוצאות הכולל; שיעור של מחצית נראה סביר, וכל ניסיון לבדקו יתקל, במקרה זה, בהתנגדות הנשענת על ההסכם הקיים הנזכר בשאלה, מה גם שבדיקה עלולה להסתיים בתוצאה זניחה או אפילו לרעת המשלם. בכל מקרה: אם יש מקום לבדיקה, האם שיעור של מחצית הוא גבוה מדי – ראוי לפנות תחילה לדורשי התשלום, כדי שיבחנו את החישוב נוספות, עדכנית.