מוטי חן

חבר ועד ההנהלה ויושב ראש ועד מקומי

יושב ראש הועד המקומי מכהן גם כיושב ראש ועד מקומי ואני רואה בזה ניגוד עניינים. האם חבר ועד ההנהלה של האגודה יכול לשמש כיושב ראש ועד מקומי או חבר ועד מקומי. אין זהות ועדים.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! תשומת-הלב מופנית לתשובת מנהל-הפורום לשאלה שהועלתה ביום 21/1/12018. יובהר בנוסף: "צו המועצות המקומיות ( מועצות אזוריות )" מכיר באפשרות של זהות פרסונאלית מלאה של המכהנים בשני הוועדים – ועד-ההנהלה של האגודה השיתופית ההתיישבותית, במציאות הנפוצה למדי גם כיום ( והבלבדית בעבר שעד לתיקון הצו הנ"ל בתחילת שנות ה-90 ), כשיר ומתאים לכהן גם כ"ועד מקומי". גם בהעדר "זהות ועדים" - הבסיס הרחב יותר של בוחרי "הוועד המקומי" איננו הופך כהונה "כפולה" של חבר-ועד לפסולה. אין פלא, אפוא, אם הצו האמור, המסדיר את הנושא המוניציפאלי, איננו כולל איסור על מקרים כאמור בשאלה. כך גם מבחינת האגודה – כל עוד לא נכלל איסור על כהונה "כפולה" כזו בתקנון-האגודה, או בחקיקה הנוגעת למוסדות האגודה.