ברברה

השתתפות חברי מליאה בישיבות וועד מקומי

1.האם נכון שמוטל על חברי וועד מקומי להזמין חברי מליאת מועצה מישובם אזורית לישיבות הוועד? 2.האם ראש הוועד זכאי להכריז על ישיבת וועד כסגורה בפני חברי המליאה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! על-פי הוראת סעיף-משנה 37ג(א) של "צו המועצות המקומיות ( מועצות אזוריות )", פסול חבר ועד מקומי לכהן כחבר במליאת המועצה האזורית ( פיסקה 4 שם ). זאת, עקב ניגוד העניינים העלול להתעורר, כאשר נבחר-כהונה נושא, בד-בבד, בחובת נאמנות ליישובו ולאזור המוניציפאלי כולו. נראה כי אין להתעלם מעניין זה, בעת חיפוש מענה לשאלה הכפולה שהועלתה כאן. עקב ניגוד עניינים אפשרי במישורי הכהונה של שני המוסדות המוניציפאליים, ועקב חילוקי-דעות נפוצים הן בתוך כל מוסד מהשניים והן ביניהם – לא רק שאין חובה לשתף נציג כלשהו של המועצה האזורית כמשקיף בישיבות הוועד המקומי, אלא שנוכחות כזו אמורה להישקל בזהירות; זאת – בין אם מדובר ביוזמה של הוועד המקומי ובין אם מדובר ביוזמה של חבר-מועצה. מהשאלה שהוצגה עולה, כי נוצר עימות בין נציג/ת היישוב במועצה האזורית לבין הוועד המקומי; אם אכן כך הדבר, יש לקוות כי ההדורים ייושרו בהקדם - בין בעזרת גורמים מציבור התושבים ביישוב ובין בתיווך ראשי המועצה האזורית. בכל מקרה יש לקחת בחשבון, כי הוועד המקומי אמור לנהל את דיוניו ולהגיע להחלטותיו באווירה רגועה, ללא מתיחות מיותרת. כמו-כן אין לשכוח, כי גם אם הוועד המקומי כפוף להחלטות כדין של המועצה האזורית – הכפיפות הינה למועצה כמוסד, ולא לחבר-מועצה כלשהו. במרכזה של כל התייחסות בפרשה זו לנושאי-תפקיד ולתפקודם, חייבת לעמוד טובת הציבור, ועניין זה מצריך הבנה הדדית והסדרת מחלוקות, ככל הניתן ובהקדם האפשרי.