מטיאס וקרינה מלמד בקרמן

ויתור סודיות רפואית .האם יש חיוב בחוק לועדת בריאות לשמור סודיות מול ציבור חברים?

ראש של ודעת בריאות סיפרה פרטים מתיק הרפואי עלי ועל משפחתי שלי בשביל שלא יצביעו על אנחנו לחברות בקיבוץ שתופי, לא רק לאנשים רלוונטי כומו מזכיר פנים וודעת קליטה . מה שעשתה זה שהולכת דלת דלת ולמשרדים ובכולבו ובחדרוכל ובענפים ואמרה לכל מי שאמר בסדר לשמוע וגם למי לא אמר בסדר לשמוע היא ניסתה לאמר שמקשיב לה. אנחנו חתמנו ויתור סודיות כי אמרו חייבים בשביל קליטה ואנחנו גם אין לנו מה להסתיר , יש בעיות שלהרבה אנשים יש , גם רופא בקליניקה קופת חולים איפה כל הקיבוץ הולך אמר לה לא חריג הם בסדר , אבל לא חשבנו בחלומות הכי רעים היא הולכת ואומרת לכולם ולא רק לאנשים רלוונטים מודעת קליטה ומזכירות. הורים של אישתי שלי ותיקים בישראל עלו לפני 50 שנה באו פה בקיבוץ מתי הם קטנים והם מאוד התביישו והיו עצובים . ראש של בריאות, הרבה שנים היא ובעלה שלה בבלגן עם הורים של אישתי שלי וזה למה פעם מזמן היה משהו מתי אמא של אישתי שלי והבעל של הגברת מודעת בריאות היו בכיתה אחרונה של תיכון בזמן עבודה מתי היו לבד כמה דקות הוא נגע בה איפה שאסור, בכוונה בלי שהסכימה והיא נתנה לו סטירה והוא נתן לה סטירה בחזרה ועשתה שלט " ********* סוטה אלים מרביץ לבנות" ושמה בלוח מודעות והענישו אותו שאסור לו לקחת אוטו אפילו שיש רישיון ואסור לו לעבוד עם הטרקטור ושמו אותו עד מתי הלך לצבא כל יום לשטוף כלים ולנקות במטבח ולנקות בלולים ועוד עבודות שחורות והיה צריך לכתוב מכתב סליחה בשבילה על הלוח מודעות וכולם שונאים אותו למה עשה ככה לה ולעוד בנות לפני מתי היא מספרת לכולם , גם הם אחר כך הגידו. ועכשיו היא שונאת את כולנו עם כל המשפחה שלה ובת שלה ואישתי שלי מתי הם קטנות בכיתה ג היו בריב למה כי בת שלה היתה בכיתה ג עושה סחיטה ומרביצה ילדה אחת קטנה בכיתה א עם עיניים פוסלת לצדדים ומשקפים וקטנה מאוד ורזה כומו בגנון כי תמיד אמרה שהיא תביא לה במתנה אסטושים זוהרים ומדבקות שלה מתנה ופעם לא הסכימה ולא הביאה לה אסטושים זוהרים ומדבקות אז הרביצה אותה ממש עם אלימות ואישתי שלי הגידה אותה למדריכה שהיא עושה לילדה קטנה אחת סחיטה כומו מאפיה ומרביצה מכות ורעה ואחר כך עד היום הרבה שונאים אותה למה שהיא רעה שעשתה ככה לילדה קטנה הכי מסכנה בקבוצה חמודה עם לב של זהב אז היא שונאת את אישתי שלי עד להיום. זה למה היא עשתה לנו כל הדברים שלא נקבל חברות. למה המשפחות בריב. מה אני רוצה לדעת , אם יש חוק , לא רק אתיקה, חוק, שאסור למנהלים וחברים של ודעות רלוונטיות לקליטה כומו בריאות , קליטה , מזכירות , ללכת לחברים רגילים בכל מקום לספר אנחנו ככה וככה מאינפורמסיה שהוציאו מתיק הרפואי . היא גם אמרה שקרים וגם אמרה דברים אמיתים שעשתה אותם גדול. אבל גם אינפורמסיה שקר אמרה זה קראה מתיק רפואי אז חשבו זה באמת . יש חוק על דבר כומו ודעה בקיבוץ אם יש להם אינפורמסיה מתיק רפואי כי אמרו לנו לחתום ויתור סודיות, אז אסור להם ללכת לכולם בקיבוץ להגיד על אנחנו ? או שחוק סודיות זה רק לקליניקה ואם ויתרנו סודיות מותר בחוק לחברים בודעות לספר לכולם החברים למה כי חתמנו ויתור? בסוף לא קיבלנו חברות בגלל אישה זו

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! חתימת כתב "ויתור על סודיות רפואית", הניתן לאדם, למוסד או לוועדה – איננו הופך את המידע הרפואי ל"הפקר". מהתיאור בשאלה נוצר הרושם, כי חברת-ועדה בקיבוץ נתנה "פרשנות" רחבה מדי לכתב-הויתור המדובר. אמנם "חוק הגנת הפרטיות, תשמ"א-1981" אוסר על פגיעה בפרטיותו של אדם "שלא בהסכמתו", אולם גם כתב-ויתור כפי שניתן במקרה זה, ואפילו שהוא נועד לבירור בשאלת קבלה לחברות בקיבוץ – איננו צריך להתפרש כהסכמה ללא גבולות; הדבר עולה כבר מהוראות סעיף 2 של החוק הנ"ל. ועדת-קבלה, בפניה נחשף מידע שהפצתו פוגעת בפרטיות – איננה זכאית ואיננה רשאית להפיץ את המידע לציבור החברים-המצביעים הרחב, אלא לאחר שהודיעה על כוונתה זו מראש למועמד העלול להיפגע, הבהירה לו את נימוקיה, ונתנה לו אפשרות להגיב – בין בניסיונות הבהרה או שכנוע מצדו, בין בחזרה מבקשת המועמדות שלו. ככלל, בכל מקרה של חשש לפגיעה בפרטיות – על חברי ועדת-הקבלה לפנות לייעוץ של עו"ד, ואף לקבל מראש חוות-דעת משפטית והנחיות בהתאם. ספק אם הדבר נעשה במקרה זה. במקרה המורכב המתואר בשאלה, עשויות להיות עובדות חשובות נוספות שיש לבררן; בכל מקרה – מוצע לפנות לעו"ד לבדיקה ולייעוץ, ולפי הצורך והאפשרויות – גם לנקיטת צעדים.