יוסי שרמן

מיסי ועד/אגודה חוקיות

אני גר בישוב, ויש תשלום של מיסי ועד/אגודה, התשלום הוא בדרישה מופרזת יחסית לחוק של 30 אחוז ממיסי הארנונה במועצה המקומית, כמו כן אני גם רק שוכר דירה ואני לא רשום בתור חבר אגודה, האם חוקי התשלום המוגזם והאם המועצה המקומית נותנת לועד הישוב את הזכות לגבות מחיר גלובלי לכל דירה בלי קשר למטרז׳, האם אין בזה בעיה אפילו פלילית? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! כפי שכבר הובהר לא פעם בפורום זה, המונחים "מיסי יישוב" או "מיסי ועד" אינם מונחים משפטיים, אלא כינויים מקובלים למכלול-תשלומים הנדרש מדי חודש מתושבים ביישוב שיתופי/קהילתי. כל דרישת תשלום חייבת בפירוט, וכל מרכיב בדרישה ייבחן בפני עצמו ועל-פי קני-המידה הנכונים לחישובו. בהקשר זה: אם ארנונה מוניציפאלית ניגבית על בסיס השימוש, האזור ושטחו של הנכס – תשלומים בעבור שירותים שונים, הניתנים ע"י האגודה, ניגבים לרוב על-פי "בית-אב". בבחינת הנושא לגבי שוכרים, כבמקרה הנוכחי, אין להתעלם גם מהסכם-השכירות, המחייב את השוכר כלפי המשכיר, ומהתשלומים שהסכים השוכר לשאת בהם לפי ההסכם. מוסבת תשומת-הלב לתשובה שניתנה בפורום זה לשאלה מיום 7/5/18, נושאת הכותרת "מיסי יישוב לשוכרי יחידות דיור"; כמו-כן - לתשובות לשאלות מהתאריכים 29/4/18 ( סאלי עידו ), 15/1/18, 11/12/17 ( רחל ) ו-9/4/17. אם התשלום הנדרש כולל מסים מוניציפאליים, הרי בכל בירור לגבי מרכיב זה מהווה המועצה האזורית כתובת לפניות, בנוסף לוועד המקומי.