יהודית

העברת זכויות בבית מיקצועי

חמי רכש בשנת 1987בערך בית מקצועי מהמושה תמורת חוב של הדייר שגר בבית שגם לו לא היו זכויות על הנכס המושב התחיל תהליך העברת הזכויות של חמי שרצה להעבירו על שם בנו ובנו לא סיים את תהליך ההעברת ולפני כ שש שנים גיסי העביר לי את הנכס ואני לא מצליחה להעביר את הנכס על שמי כוון שהמנהל לא מקצה את כל השטח שהוא כיון כ דונם וחצי ובזמן הרכישה היה השטח כ שתי דונם וחצי המושב קיצצ מהשטח ולקח דונם מה אני עושה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! בשנות-העבר, כאשר נבנו במושבים "בתים מקצועיים" למגורי עובדי-הציבור במושב, הוקצו להם, לשימושם בפועל, שטחי-חצר בהיקפים שתאמו את האפשרויות הנרחבות של אותה תקופה. אם ניגבה בעבר תשלום מ"עובד הציבור" – היה זה, בדרך כלל, רק בעבור בית-המגורים, להבדיל מהקרקע. עם שינויי המציאות הקרקעית וההתיישבותית במושבים, ועם המעבר אצל "המינהל" לרישום זכויות במשבצת המושב – שטח-החצר של "בית מקצועי", לצורך הסדרת זכויות, צומצם והותאם למקובל לגבי מגרשים ב"הרחבה", אלא אם "הבית המקצועי" הוכר ונרשם כ"משק-עזר". מוצע לשואלת לפנות לעזרת עו"ד לבדיקת מצב הזכויות ה"היסטורי" לגבי הבית המדובר, תוך השוואה לנהוג באותו מושב לגבי בתים דומים אחרים, בשילוב בירור מתאים אצל "רשות מקרקעי ישראל" ובאגודת-המושב.