מזל

ייפוי כוח עבור חבר אגודה שנעדר מאסיפה כללית

שלום, האם חבר אגודה, לא נשוי, שאין באפשרותו להשתתף באסיפה כללית , יכול לתת ייפוי כוח חתום על ידו לאדם אחר? (קרוב משפחה או לא קרוב) קראתי שחבר אגודה הנמצא בחו"ל יכול לתת יפוי כוח. האם סיבת העדרות אחרת (לא המצאות בחו"ל) מאפשרת גם כן מסירת ייפוי כוח? תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! מופנית תשומת-הלב לתשובת מנהל-הפורום לשאלה מיום 1/7/2014, בנושא הצבעה באסיפה הכללית לפי יפוי-כוח. מהאופי האישי של החברות באגודה השיתופית נגזרת גם ההגבלה על הצבעה באסיפה הכללית על-ידי שליח, עם ההיתרים המעטים שנקבעו להגבלה זו עד כה. יצוין שוב, כי המיגבלות הקיימות בנושא ניראות נוקשות מדי במציאות-החיים המגוונת; יש מקום להגמשות נוספות מצד הגורמים המוסמכים, כגון במקרים של היעדרות מאסיפה עקב שירות צבאי או מטעמי בריאות, לפחות במקרים בהם אין אפשרות למתן ייפוי-כוח לבן/בת-זוג, בדומה למקרה שבשאלה הנוכחית.