גולן

תשלום פנסיה לקיבוץ בזמן עזיבה

שלום רב, אני גר בקיבוץ שיתופי. ורוצה לעזוב. הקיבוץ טוען שזכויות הפנסיה שנצברו בתוכנית הפנסיה מטעם הקיבוץ הם של הקיבוץ. ואני צריך לשלם את הכספים האלו לקיבוץ כשאני עוזב. לקופה הופרשו כספים מהתקופה בה עבדתי בקיבוץ וגם בתקופה שבה עבדתי מחוץ לקיבוץ. האם הקיבוץ צודק? האם אני צריך לשלם כספים אלו לקיבוץ כשאני עוזב אותו? מה עם הזכויות שלי לפנסיה? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! מופנית תשומת-הלב לתשובות מנהל-הפורום שניתנו בנושא לשאלות מתאריכים 24/2/2015 ו-18/6/2013, וכן למאמר שהתפרסם באתר זה ביום 8/7/13 ( בעקבות התשובה הנ"ל ) תחת הכותרת "זכויות חבר בעזיבת קיבוץ" ( המאמר ניתן לאיתור ב"גוגל" לפי כותרתו ). במקרה הנוכחי, בו נכללת תקופת עבודה מחוץ לקיבוץ – נראה שיש מקום לבחינת העניין והמחלוקת בעזרת עו"ד המתמחה בדיני עבודה, והמתמצא גם בנושא הקיבוצים.