שגיא

האם יש ניגוד עניינים?

שלום רב. ביישוב בו ישנו ועד מקומי נפרד שנבחר בבחירות כלליות, האם חבר ועד או עובד באגודה כלשהי באותו יישוב המספקת שירותים לועד המקומי מצוי בניגוד עניינים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! כל חבר-ועד שיש לו נגיעה אישית בעניין העומד לדיון בוועד – מצוי בניגוד עניינים הפוסל אותו מהשתתפות בדיון זה ( כולל, כמובן, בשלב ההצבעה ), ומקובל כי לפי תחילת הדיון אף יעזוב אותו חבר את ישיבת-הוועד, והדבר יירשם בפרטיכל. כדי למנוע מאותו חבר המתנה לסיום הדיון בעניין במהלך הישיבה - ניתן לקבעו כאחרון בסדר-היום. חבר-וועד כמתואר בשאלה יהיה מצוי בניגוד עניינים, כאשר יעלה לדיון עניין הנוגע לאותה ספקית שירותים הנזכרת שם.