דוד

הצבעה באסיפה כללית עם יפוי כוח

1. מי יכול ובאיזה אופן להצביע באסיפה כללית באמצעות ייפוי כוח? האם ישנה חריגה מהוראות הסעיף 15.1 ו15.2 לפקודות ובאיזה מקרים אם יש? האם אדם שנמצא בחתונה או ארועה יכול לייפה כוח של אדם אחר(לא בן זוג) להצביע עבורו? 2. האם ועד האגודה חייב לפרסם את שמות המועמדים לחברות באגודה טרם הצבעה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .1) סעיף 16 ל"פקודת האגודות השיתופיות" קובע את אופיה האישי של זכות-ההצבעה באסיפה הכללית של האגודה, וכן הוא קובע את החריגים המותרים להצבעה ע"י שליח, לפי ייפוי-כוח בכתב. מכוח סמכותו המיוחדת של השר, לפי סעיף 55 לפקודה הנ"ל – נקבעו בנושא חריגים נוספים. פירוט לנושא נכלל בתשובת מנהל-הפורום לשאלה שהועלתה כאן ביום 1 ביולי 2014 ( עירית ). 2) כאשר שאלת קבלתם-לחברות של מועמדים מובאת בפני האסיפה הכללית – יש לפרט בזימון לאסיפה גם את שמות המועמדים.