גיא

התנתקות הקיבוץ מהאגודה הקהילתית

שולם רב, רציתי לדעת האם יש באפשרות הקיבוץ המתחדש להתנתק מהאגודה הקהילתית( הכוללת את הקיבוץ וההרחבה) ולהחזיר לידיו את האחריות המוניציפליות לרבות ארנונה, חינוך ותרבות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! ראשית, מוצע לברר ולבחון את המצב בקיבוץ לאשורו, במישור המוניציפאלי – הן מול הוועד המקומי והן בעזרת המועצה האזורית. גביית ארנונה ושימוש בכספי ארנונה הינם בסמכותם הבלעדית של שני מוסדות מוניציפאליים אלה, שאיננה ניתנת להעברה; אם כספים כאלה הגיעו לידי האגודה הקהילתית שלא בתיאום מראש וכדין עם הרשויות המקומיות הנ"ל – נראה כי במקום "התנתקות" הקיבוץ מהאגודה הקהילתית יש לבצע "ניתוק" בינה לבין כספי ארנונה. בירור דומה מוצע גם לגבי נושאי חינוך ותרבות, אשר בהם יש מקום לפעילות משלימה ( בלבד ) של האגודה הקהילתית, כאשר הנושאים עצמם הינם באחריות ובסמכות של גורמים רשותיים. אם התעוררו קשיים או מחלוקות באגודה הקהילתית, בעיקר בין חברי-קיבוץ לתושבים שאינם כאלה – מוצע לשמור את הצעד החריף של התנתקות כמוצא אחרון, ולאתר את שורשי הבעיות ואת הדרכים לפתרונן על בסיס הבנה הדדית ושיתוף-פעולה קהילתי, ולפי הצורך - תוך הסתייעות בייעוץ, הכוונה ותיווך של גורמים חיצוניים מתאימים.