בן

מעמד רשם האגודות השיתופיות

שלום רב, ברשותך אבקש לברר האם לרשם ישנה סמכות לבטל תקנה ממשלתית ? כוונתי הינה לאמרתו בדבר ביטול מעמד חבר בעצמאות כלכלית (http://www.kibbutz.org.il תחת הכותרת "הקיבוצים שלנו זקוקים לאופק ויציבות" מה-18/6/2018 מופיע ציטוט של מירון הכהן רשם האגודות השיתופיות )בעוד תקנה 10 בתקנות האגודות השיתופיות (סוגי אגודות) (תיקון), התשס"ו-2005 החתום בידי שר העבודה דאז המסדיר מעמד זה באופן חוקי . האם סמכות הרשם גוברת על השר ? אבקש לא לפרסם את שמי ואת שם היישוב במידה ומחליט לפרסם בפורום .תודה מראש! .

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! במאמר הנזכר בשאלה, מופיעים כציטוט דברים המיוחסים לרשם האגודות השיתופיות, בדיון בוועדת-רמ"י לבחינת "חלופת-האגודה", וביניהם: "...נכון להיום – כל קליטה של חברים חדשים בקיבוץ היא לחברות מלאה." המילים שקדמו לכך והנזכרים בשאלה - גם אם נאמרו כלשונן, מוצע לראותן כתיאור המצב הקיים למעשה, להבדיל משינוי משפטי-חקיקתי. הרשם איננו מוסמך לבטל תקנות, וחזקה כי אף לא התכוון לכך בדבריו ובפעולותיו. גם אם בפועל מעדיפים כיום קיבוצים לקבל חברים לחברות מלאה, וגם אם דברי הרשם מהווים המלצה מצדו – אין בכך כדי לפגוע במעמדם של כל אותם "חברים בעצמאות כלכלית" שנתקבלו במעמד זה בקיבוציהם, ואין בכך כדי לפגוע בהסדרים שנעשו עמם עד כה.