משפטי– זאפ
משפטיפורומיםאגודות שיתופיותתודה על תשובתך בבקשה הבהרה

מנהלי הפורום

עו"ד מרדכי שחם

עו"ד מרדכי שחם

עוסק בעריכת-דין מאז נובמבר 1972. תחומי עיסוקו מקיפים מגוון ענפי-משנה בעולם-המשפט, בעיקר בתחום האזרחי והמנהלי, תוך התמחות בנושאי מקרקעין (במיוחד-מקרקעי-הלאום שבאזורי התיישבות חקלאית), תאגידים (במיוחד-חברות ואגודות-שיתופיות, וכן תאגידים סטטוטוריים), חקלאות וענפיה, מושבי-עובדים, וכן בכל תחומי החוזים (הן בניסוח לקראת חוזה, והן בהתמודדות מול קשיים ומחלוקות המתעוררים על רקע חוזים קיימים).

קביעת פגישה
0539367355
חזרה לפורום

תודה על תשובתך בבקשה הבהרה

מיכ
מיכאל

הסעיף שציטטתי מהתקנון הוא סעיף המדבר על קבלה לחברות ולא על המקרקעין. כלומר קבוע מפורשות שמי שזכאי להיות חבר הוא מי שמחזיק או יחזיק בעתיד מקרקעין בסעיף התקנון שמדבר על הפסקת חברות לא רשום שיופסק חברותו של מי שמכר את הבית שלו אלא רק מי שעזב את המושב דרך קבע. אני מנסה להבין אם לא אעזוב את המושב רק אמכור את ביתי, האם אני חייב להפסיק את החברות שלי? תודה רבה

RE:
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם

שלום רב! סעיף התקנון הנזכר בשאלה ובקודמתה (( שאלה מיום 13/11/18, עם שם אחר )), קובע את אחד מתנאי ה כ ש י ר ו ת לחברות, אך לא בסיס לזכות אוטומטית להתקבל כחבר. החזקה במקרקעין במושב, במקום זכויות בנחלה או בבית, הינה תנאי-תקנון בניסוח רחב מהרגיל; תנאי-כשירות זה עשוי להקל על תנאי הקבלה לחברות, אך אין לפרשו כמכתיב לאגודה קבלה לחברות, בכלל, ולגבי שוכר-בית – בפרט. כל האמור בתשובה הקודמת – עומד אפוא בעינו.